Vårt utbud

Konferens

Vi kan fylla många funktioner på er konferens. Allt från föreläsning om kommunikation till snabbare inhopp för att höja energin i rummet.

Kickoff

Festligt och matnyttigt? Eller bara festligt? Vi har det ni behöver. Workshop, underhållning, föreläsning. Allt passar på er kickoff.

Teambuilding

En av våra mest populära produkter. Workshop i kommunikation och improvisationsteater i syfte att stärka arbetsgruppen och personalen

Hur går det till?

Vi i Presens är experter på kommunikation och underhållning. Improvisationsteaterns principer/regler, som är vårt primära verktyg, tränar de egenskaper som en arbetsgrupp behöver för att känna sig trygg. Våra föreläsningar/workshops förbättrar kommunikationen och ökar sammanhållningen på en arbetsplats.

Workshop/Föreläsning

Rolig interaktiv workshop där vi låter deltagarna prova på många praktiska övningar där vi visar grunderna i improvisationsteater och hur de kan hjälpa oss att agera i kreativa möten genom att fokusera på gruppens samlade kompetens och på så sätt förbättra gruppdynamiken.

  • Hur villig du är att ändra åsikt i en diskussion och hur det kan förbättra kommunikationen.
  • Hur din rädsla för att göra misstag/göra bort dig inför dina kollegor hindrar dig från att bidra med idéer och metoder för att arbeta bort den rädslan.
  • Att vara uppmärksam på hur de andra i gruppen mår och beter sig. Att bli medveten om kroppsspråk och hur viktigt det är för att kunna kommunicera bättre.
  • Att bejaka och bekräfta de idéer som dyker upp.

Oavsett om ni är tio personer eller tusen så kan vi komma till er arbetsplats och visa er hur ni kan börja
kommunicera mer kreativt och bli tryggare med varandra.

Här kan du pröva några av de övningar vi brukar använda oss av i föreläsningen. Klicka HÄR för att få ladda ned PDF

Underhållning

Våra underhållningar är helt improviserade och vi hämtar förutsättningarna till våra sketcher från publikens muntliga förslag. Det gör att varje gång vi uppträder så blir innehållet unikt och anpassat efter den publik vi underhåller. Vi garanterar mycket skratt när vi som improkomiker föröker tolka just er vardag, oavsett om det sker som korta sketcher eller en improviserad Hip-Hop musikal!

Varför bry sig om kommunikation?

2012 så ville Google veta hur man skapar den ”perfekta arbetsgruppen”. De kallade det ”Project Aristotle” och drevs av bl.a. Abeer Dubey och Julia Rozovsky, båda anställda på Google’s People Analytics Division. Projektet gick ut på att titta på 180 arbetsgrupper och se vilka mönster hos de bäst fungerande grupperna som gick att hitta. De tittade först på individnivå d.v.s. personlighetstyper, färdigheter, intelligens, etc. men utan resultat. De undersökte också huruvida det spelade roll om personerna i gruppen umgicks på fritiden eller inte men inte heller det verkade spela roll. Det var först när de började undersöka hur arbetsgruppen kommunicerade med varandra som de hittade den största bidragande faktorn till ett väl fungerande arbetsteam. Det var ifall det fanns en ”psykologisk trygghet” i gruppen. Hur avslappnade och trygga de var med varandra var den överlägset viktigaste ”pusselbiten”. Att kunna uppnå denna trygghet är inte alltid så lätt men med rätt verktyg kan man spara tid och pengar.

Här nedan finns länkar till artiklar om fler fördelar med att anlita improvisatörer till sin arbetsplats:

Fem saker ledare kan lära av improvisation

Öka kreativiteten på jobbet


Ledarskapsutbildning

Under ledning av föreläsare och skådespelare Presens har du nu möjlighet att gå en kurs som kommer ge dig de verktyg som behövs för att skapa det perfekta arbetsteamet. Under kursen får du som ledare upptäcka nya och gamla kunskaper på ett nytt sätt. Målet med kursen är att du ska känna dig trygg i din roll som ledare. Efter kursen kommer du se på de team du leder på ett nytt sätt. Du kommer också ha fått redskap för att göra dina team trygga.

Anmäl intresse till info@presensimpro.se.

Sagt om oss

Presens var fantastiska! Riktigt bra och underhållande

Ledarna

Föreläsningen bjöd på många aha-upplevelser! Rolig och annorlunda underhållning som starkt rekommenderas!

Itello

Smart, underhållande och tänkvärt

Tom Tits

Proffsiga underhållare som snabbt läste av sin publik och levererade skrattsalvor

Försvarshögskolan

Presens har förmågan att lära ut och underhålla med mycket skratt vilket gör det både lättare att komma ihåg och att släppa prestationen.

Pantbanken Sverige

Övningarna var både roliga och lärorika. Bra att få öva kroppsspråk och spontanitet. Jättekul övningar och väldigt bra saker att tänka på om hur man skapar högt i tak.

Naturvetarna

Tidigare Samarbetspartners

Förfrågan

    Vi återkommer snarast till er efter att ni skickat in förfrågan