Prova på improvisationsteater

Prova på improvisationsteater med Presensimpro under en timme. Vi kommer ge dig ett smakprov på hur det är att gå en kurs i improcomedy för oss.

För vem?

Vill du testa på det för första gången eller kanske har du varit i kontakt med impro på en annan teater och undrar hur det skulle vara att gå för Presens? Om du redan går en kurs hos oss, ta med en vän och kom! Vad anledningen än må vara är Du hjärtligt välkommen!

Gå en kurs

Med en kurs i improvisationsteater och improcomedy får du lära dig att använda din fantasi, spontanitet, kreativitet och att samspela med andra medspelare. Hos oss träffas alla typer av människor med varierande bakgrund för att träna sig i improvisation. Vi har kurser på alla nivåer och flera olika inriktningar att välja mellan. Så tag chansen att utveckla dig själv på ett lekfullt och prestigelöst sätt.

Våra prova på tillfällen

Om det inte ligger några tillfällen uppe just nu så kan du anmäla ditt intresse genom att skicka oss ett mail till info@presensimpro.se.

Prova på

historia

Hur uppstod improvisationsteater?

Ibland refererar folk tillbaka till commedia del arte som starten för improvisationsteatern i historien. Men den formen av improvisation är snarare en form av ”ad lib” och ligger ganska långt ifrån vad som idag menas när man pratar om improvisationsteater. Det går att jämföra med hur man pratar om jazzhistorien. När man pratar om improvisationsjazz går man inte tillbaka tusentals år och pratar om hur mänskligheten redan då improviserade musik. Man börjar istället i slutet av 1800-talet i de amerikanska sydstaterna. På ett liknande sätt kan man säga att det som vi idag kallar improvisationsteater, impro, eller improv comedy växte fram i USA på 40-talet. Att det började då var mycket tack vare teaterpedagogen Viola Spolin. Läs mer här.