Vår 2024


Boka Kurs


Vad är impro?

Med en kurs i impro comedy och improvisationsteater får du lära dig att använda din fantasi, spontanitet, kreativitet och att samspela med andra medspelare. Hos oss träffas alla typer av människor med varierande bakgrund för att träna sig i improvisation.

Vi har kurser på alla nivåer och flera olika inriktningar att välja mellan. Gemensamt för alla kurser är att de fokuserar på spelstilen som vi har valt att kalla för Amerikansk Långform eller ALF. Så tag chansen att utveckla dig själv på ett lekfullt och prestigelöst sätt. Känner du dig osäker på vilken kurs du vill gå hjälper vi dig gärna!

Kurserna hålls på våra två scener i Stockholm. Presens Improkällare Tegelbruksbacken 28 Midsommarkransen och Presens Improkällare Hagagatan 48 Vasastan

Här nedan ser du alla aktuella kurser. Vid frågor vänligen skicka ett mejl så kontaktar vi dig.
kurs@presensimpro.se


> SE ALLA KURSER


Kurs för yrkesverksamma inom kultur/media

Presens har utbildat och coachat, specialdesignade kurser för yrkesverksamma inom kultur och mediabranchen sedan 2016.
Skådespelare, komiker, programledare, journalister, regissörer, manusförfattare, författare, serietecknare, koreografer och konstnärer har fått uppleva hur Presens metoder kan hjälpa till i alla kreativa processer. Dessutom har dom fått utöka sitt nätverk och haft fantastiskt kul på kuppen!

Våra “kreatörskurser” skapas efter önskemål. Därför samlar vi in intresseanmälningar och skapar kurser efter efterfrågan.
> Till intresseanmälan

Anlita en coach!

Ett sätt att hålla sina skills vid liv i dessa pandemi-tider kan vara att samla ett gäng som du umgås med (kanske där alla har antikroppar) och köra lite impro.
Om ni är en mindre grupp som ses och repeterar ihop så kan ni passa på och anlita en coach från nån av oss i Presens.
Coachningen kan ske irl på vår teater eller över zoom och det kan vara allt från impro till att skriva sketch.
Om du vill veta mer så ta kontakt med oss på kurs@presensimpro.se så kan vi anpassa upplägget efter ert behov.


Sagt om oss

Den här kursen har gett mig bättre självförtroende och jag känner mig gladare, spontanare och mer livsbejakande

Kursare

Era kurser är beroendeframkallande, jag rekommenderar alla mina vänner att gå kurs i impro!

Kursare
fadder

Praktik och kursfadder

Praktikplats hos Presens:

Nu kan du ansöka om en praktikplats hos Presens. En praktikplats ger dig en möjligheten att gå kurser hos oss för halva priset i utbyte mot att hjälpa oss med lite olika typer av arbete. Några exempel på vad det kan vara är marknadsföring på sociala medier, att stå i kaféet på PIK, entrévärd på café String och PIK, allmänt fix på teatern, och att ringa företag m.m.
För att söka en praktikplats krävs att du gått minst en kurs för Presens, och det är en bonus om du dessutom har någon form av yrkeserfarenhet inom marknadsföring.
För tillfället har vi två platser man kan söka. Du söker genom att skriva till kurs@presensimpro.se att du vill ansöka om en praktikplats och berättar vad du tror att du kan hjälpa oss med.

Kursfadder hos Presens:

Nu kan du ansöka om att bli kursfadder hos Presens. Att vara kursfadder innebär att du får gå en kurs som du tidigare redan gått i utbyte mot att du bidrar med din erfarenhet i gruppen och antecknar övningar och notes från varje lektion som du mailar ut till alla kursdeltagare. Du styr även upp häng för gruppen, du finns som kontaktperson, och tar även ansvar för viktig information inför kursuppspel m.m.
För att söka behöver du gå eller vara anmäld till en högre kurs och sedan maila till kurs@presensimpro.se att du vill bli kursfadder och berättar varför du är intresserad av det.