Fördjupad impro för komiker

Detta är en kurs för personer med erfarenhet inom komik som vill öka sin scen-närvaro, bli bättre på att ta in rummet, hitta humorn i det som uppstår i stunden, utveckla ditt publiksnack, samt få ytterligare ett verktyg för att utveckla sin stand up, sitt sketchskrivande och sitt komiska skapande.

Du kommer att få lära dig improcomedy med Presensimpro. En approach till impro som särskiljer sig från den svenska traditionen genom att fokusera på de komiska verktyg, tekniker och kunskaper inhämtade från de amerikanska skolorna (Second City, IO, UCB m.m) som ligger till grunden för den amerikanska komiska marknaden och möjliggjort program såsom SNL, 30 rock och Parks and rec., en approach till impro som ännu inte fått fäste i Sverige, men sedan länge dominerat marknaden i Chicago, LA och New York.

Huvudfokus i kursen kommer vara att gå igenom grunderna för ALF, Amerikansk Långform. Det kommer ställas höga krav på deltagarnas engagemang och det utlovas anpassade övningar, konkreta tips och tricks, samt mycket personlig feedback.

Max antal deltagare: 12 st