Föreläsning

fadder

Bättre kommunikation!

Det finns faktorer inom kommunikation som är väsentliga för att samarbetet ska fungera. Forskning visar att ett kreativt samarbete i arbetsgrupper behöver en “psykologisk trygghet” för att kunna uppnå bästa resultat. När vi föreläser om hur en arbetsplats kan förbättra kommunikationen så delar vi med oss av verktyg som kunden kan implementera i sin verksamhet. Oavsett om det rör sig om ett innovativt förändringsarbete, omstruktur eller att arbetsgruppen behöver lära känna varandra bättre så kan vi garantera att våra föreläsningar passar för ändamålet.

Istället för att låta deltagarna sitta och titta på powerpoint-presentationer får de uppgifter och övningar som de får prova med personen som sitter bredvid. Ingen deltagare hamnar med andra ord i strålkastarljuset utan sitter tryggt i sin åskådarplats.
Vi vet att människor tar till sig kunskap lättare om de själva aktivt får prova de verktyg vi pratar om under föreläsningen, istället för att endast passivt få informationen av oss.

Vi på Presens har över 15 års erfarenhet av att hjälpa företag att förbättra kommunikationen och öka sammanhållningen på arbetsplatsen.

Under vår workshop får deltagarna verktyg som:

  • Övar förmågan att vara lyhörd för sina medarbetares idéer.
  • Övar förmågan att lita på sin egen intuition och innovativa idéer
  • Övar på att bidra till att förbättra samarbetet i kreativa processer.
  • Övar på att känna sig trygga i mötet med andra människor.